Heroine’s Quest , ένα RPG που μοιάζει με classic adventure των 90s

heroine's quest

To Heroine’s Quest : The Herald Of Ragnarok είναι ένα εξαιρετικό indie παιχνίδι, που συνδυάζει στοιχεία από point n click adventure με RPG. Αν είχε κυκλοφορήσει πριν 15+ χρόνια, θα μπορούσε να συγκριθεί επάξια με τα καλύτερα εμπορικά παιχνίδια της εποχής, παρόλα αυτά και για τη σημερινή εποχή είναι ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, που αν και με φτωχά,2D γραφικά, θα σας κάνει να περάσετε αρκετές ευχάριστες ώρες. Σαν παιχνίδι θυμίζει αρκετά το κλασσικό Quest For Glory.

Κυκλοφόρησε εντελώς δωρεάν από την εταιρία Crystal Shard το 2013 και έχει δεχθεί μερικές βελτιώσεις από την κυκλοφορία του. Αυτή τη στιγμή η τελευταία του έκδοση είναι η 1.2.1.

Heroine’s Quest
ΕταιρίαCrystal Shard
Έτος2013
ΆδειαCommercial
ΤιμήΔωρεάν
ΤύποςDesktop
ΕίδοςRPG/Adventure
Γραφικά2D
Point Of View3rd Person
ThemeVikings
CPUCeleron ++
RAM256MB
HDD200-700
OSWin, Linux(Wine), MAC(Wine)
StoresSTEAM
ΔυσκολίαΕύκολο

Υπόθεση

heroines quest 2dgmr 2
Ο Egther με τον Trivaldi στο αρχικό cutscene του παιχνιδιού

Η υπόθεση του Heroine’s Quest βασίζεται στη μυθολογία των Βίκινγκς. Μια ολόκληρη περιοχή ταλανίζεται από μια τρομερή κακοκαιρία και δεκάδες επιθέσεις τρολς και άγριων θηρίων. Ο άρχοντας (jarl) της περιοχής σαν έσχατη λύση αναγκάζεται να φωνάξει μια ηρωίδα για να προσπαθήσει να σώσει ολόκληρη τη περιοχή. Η ηρωίδα του παιχνιδιού κατά τον ερχομό της, δέχεται μια ξαφνική επίθεση με μια χιονοστιβάδα από ένα δικέφαλο τρολ, τον Τριβάλντι και σώζεται τη τελευταία στιγμή από τους κατοίκους της παραπλήσιας πόλης. Όταν ανακτά τις αισθήσεις της προσπαθεί να βρει τι είχε συμβεί και να βοηθήσει τους κατοίκους στα προβλήματα που έχουν. Βασικός εχθρός του παιχνιδιού είναι ο Egther ένας παγωμένος γίγαντας που ζει παγιδευμένος σε έναν κοντινό πύργο, ο οποίος ευθύνεται για τα περισσότερα δεινά των κατοίκων της περιοχής. Στο ταξίδι της η ηρωίδα θα περιπλανηθεί στο δάσος, σε ένα κοντινό χωριό αλλά και κάτω από τη γη (σε έναν από τους 9 κόσμους της μυθολογίας των βορείων), στην προσπάθεια της να νικήσει τον Egther.

Gameplay

heroine's quest
Δεν λείπει το χιούμορ και οι αναφορές σε άλλα άσχετα γεγονότα στο παιχνίδι

To Heroine’s Quest αν και μοιάζει με point n click adventure παιχνίδι, έχει περισσότερο RPG στοιχεία. Καταρχάς είναι κλασσικό 2D, θυμίζοντας αρκετά τα Κing’s Quest και Police Quest σε gameplay (και στο χιούμορ). Η ηρωίδα του παιχνιδιού, μπορεί να έχει 3 διαφορετικές κλάσεις.

 • Πολεμίστρια (Warrior)
 • Μάγισσα (Sorceress)
 • Αγύρτισσα (Rogue).

Αναλόγως τι θα επιλέξετε θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έτσι αν επιλέξετε πολεμίστρια, θα είναι καλύτερη στις μάχες. Αν επιλέξετε μάγισσα, θα μπορεί να εκτελεί ξόρκια, να φτιάχνει φίλτρα και να προσπαθεί να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις με την ευφυΐα της. Ενώ αν επιλέξετε αγύρτισσα θα προσπαθεί με πονηριά και γοητεία να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα βρίσκει. Βέβαια αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χαρακτήρα με στοιχεία και από άλλη κλάση. Τα κύρια χαρακτηριστικά της Ηρωίδας είναι 5:

 • Agility (Ευκινησία)
 • Endurance (Αντοχή)
 • Strength (Δύναμη)
 • Weapon Use (Χρήση όπλων)
 • Willpower (Θέληση)

Σε αυτά μπορείτε να αποκτάτε περισσότερους πόντους εκτελώντας κάποιες ενέργειες μέσα από μάχες, πράξεις ή απλώς από τη περιήγηση (για παράδειγμα αν περπατάτε αρκετά ανεβαίνει η αντοχή, ενώ αν κάνετε μάχες συχνά ανεβαίνει η χρήση των όπλων). Το μέγιστο όριο σε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι το 100.

NPCs και κτήρια

heroine's quest
Συνομιλία με μία από τις Norms στο τέλος του παιχνιδιού

Οι χαρακτήρες στο παιχνίδι είναι σχετικά λίγοι. Συνολικά μετά βίας ξεπερνάνε τους 25. Έτσι δεν θα περάσετε πολύ ώρα γνωρίζοντας νέο κόσμο. Οι χαρακτήρες είναι σχεδόν ίδιοι για όποια κλάση διαλέξετε, απλώς αλλάζει η αντιμετώπιση μερικών προς εσάς ανάλογα με τη κλάση.


Τα κτήρια στα οποία μπορείτε να μπείτε, είναι και αυτά σχετικά λίγα, με 4-5 κτήρια σε κάθε πόλη και μερικά στο δάσος. Η είσοδος σε μερικά κτήρια εξαρτάται από τη κλάση την οποία έχετε.

Φάσεις της ημέρας

Κάτι που είναι σημαντικό στο παιχνίδι, είναι η ώρα. Το παιχνίδι ακολουθεί τις φάσεις της ημέρας, οι οποίες έχουν σημασία στις δράσεις των NPC και στις αποστολές. Οι φάσεις συνολικά είναι έξι και είναι οι εξής

 • Πρωί
 • Μεσημέρι
 • Απόγευμα
 • Βράδυ
 • Μεσάνυχτα
 • Αργά το βράδυ

Έτσι τα μαγαζιά για παράδειγμα στις πόλεις, είναι ανοιχτά μόνο μέχρι το νωρίς το απόγευμα, ενώ από το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα είναι ανοιχτά τα πανδοχεία. Μερικοί χαρακτήρες βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μόνο συγκεκριμένες ώρες. Έτσι για να πάρετε όλες τις αποστολές ή να συναντήσετε όλους τους χαρακτήρες θα πρέπει να τριγυρνάτε όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Οι φάσεις της ημέρας έχουν σημασία και στους εχθρούς που συναντάτε, καθώς το βράδυ στο δάσος συναντάτε trolls και undead.

Life, Stamina, φαγητό και ύπνος

Επίσης έχετε 2 χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ζωή της ηρωίδας. Την υγεία (Health) και την ζωτικότητα (Stamina). Αν η υγεία φτάσει στο μηδέν, η ηρωίδα πεθαίνει, ενώ αν η ζωτικότητα φθάσει στο μηδέν, η ηρωίδα δεν έχει πια δυνάμεις. Την υγεία της μπορεί να την αναπληρώνει αν κοιμηθεί για μερικές ώρες. Τα μέρη που μπορεί να κοιμηθεί είναι συγκεκριμένα. Η ζωτικότητα μπορεί να αναπληρωθεί με απλή ξεκούραση οπουδήποτε. Εκτός από αυτά υπάρχει και η ζεστασιά. Λόγω ότι η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα παγωμένο περιβάλλον, η ηρωίδα όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους είναι ευαίσθητη σε κρυοπαγήματα αν δεν έχει τα κατάλληλα ρούχα. Έτσι αν μείνει για αρκετή ώρα στο κρύο θα πεθάνει. Αυτό μπορεί να μειωθεί αρκετά αν βρει κάποια μαγικά ρούχα που την κρατούν ζεστή. Εκτός από αυτό υπάρχει και το θέμα του φαγητού. Η ηρωίδα, χρειάζεται να τρώει ανά διαστήματα για να μη πεθάνει από ασιτία (αν δεν βρει φαγητό δεν μπορεί να κοιμηθεί). Αν και δεν υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος δείκτης στο παιχνίδι για αυτό, όταν θα χρειάζεται φαγητό θα σας δείχνει ένα ειδικό σηματάκι στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Φαγητό η ηρωίδα θα μπορεί να βρίσκει με διάφορους τρόπους. Ο πιο εύκολος είναι ψαρεύοντας (με ένα δίχτυ στη τρύπα στη παγωμένη λίμνη) ή σκοτώνοντας θηρία στο δάσος (χρειάζεται μαχαίρι για να καταφέρετε να αποσπάσετε το κρέας από το κουφάρι του σκοτωμένου ζώου).

Skills

Τέλος η ηρωίδα έχει κάποια skills που την βοηθούν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Μερικά από τα βασικά τα οποία τα διαλέγετε στην αρχή του παιχνιδιού είναι τα εξής (σε παρένθεση είναι η κλάση στα οποία ανήκουν τα συγκεκριμένα. Μπορείτε να τα διαλέξετε και από άλλη κλάση αν θέλετε αλλά κοστίζουν περισσότερο)

 • Acrobatics (Rogue)
 • Animan Ken (Warrior)
 • Climbing (Warrior)
 • Fast Talk (Sorceress)
 • Herbalism (Sorceress)
 • Magic (Sorceress)
 • Parrying (Warrior)
 • Stealth (Rogue)
 • Thievery (Rogue)
 • Throwing (Rogue)

Εκτός από αυτά τα βασικά, θα μπορέσετε να μάθετε και κάποια άλλα στη διάρκεια του παιχνιδιού, εκπληρώνοντας κάποια Quests ή μέσω πρακτικής.

Μάχες

μάχη στο heroine's quest

Οι μάχες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Στο Heroine’s Quest σε αντίθεση με άλλα RPG δεν είναι ελεύθερες, αλλά κάπως “στημένες”. Καταρχάς πάντα θα είναι ένας εναντίον ενός και ποτέ δεν θα παλέψετε με παραπάνω από ένα αντίπαλο ταυτόχρονα. Είναι σε πραγματικό χρόνο στον οποίο μπορείτε να κάνετε κάποιες προκαθορισμένες κινήσεις, χωρίς ουσιαστικά να κινείστε, οι οποίες εξαρτώνται από διάφορα Skills που ίσως έχετε μάθει. Πιο εύκολο θα είναι να χειρίζεστε τις μάχες με το πληκτρολόγιο παρά με το ποντίκι. Οι μάχες είναι αυξανόμενης δυσκολίας. Έτσι όσο προχωράτε στο παιχνίδι θα γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Βέβαια αν δείτε ότι το επίπεδο δυσκολίας είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο από ότι πρέπει, μπορείτε να το αλλάξετε όποια στιγμή θέλετε χωρίς να χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση. Οι εχθροί που θα αντιμετωπίσετε θα είναι οι περισσότεροι τυχαίοι αντίπαλοι κατά τη περιπλάνησή σας (τρολς, vargs, undead, ληστές, γίγαντες…). Μερικές φορές βέβαια θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε και κάποιους NPCs. Κάθε αντίπαλος θέλει διαφορετική αντιμετώπιση και όπλο για μεγαλύτερη επιτυχία, την οποία μπορείτε να μάθετε ρωτώντας διάφορους χαρακτήρες στις πόλεις.

Εμπόριο

Το εμπόριο στο παιχνίδι είναι σημαντικό μεν, αλλά όχι όσο σε άλλα παιχνίδια RPG. Οι έμποροι αγαθών είναι περιορισμένοι με προκαθορισμένα πάντα αγαθά τα οποία μόνο μπορείτε να αγοράζετε και όχι να πουλάτε. Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να αγοράσετε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού μόνο ένα σπαθί και μία πανοπλία (αν έχετε διαλέξει πολεμίστρια). Μόνη εξαίρεση είναι ότι μπορείτε να πουλάτε κάποια αγαθά τα οποία θα βρίσκετε (όπως πχ γούνα από άγρια ζώα που σκοτώνεται, ή αίμα τρολ). Αλλά δεν μπορείτε να πουλήσετε οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα δεν είναι από τα πλεονεκτήματα του παιχνιδιού.

Πλοήγηση, κινήσεις και χάρτης

Η πλοήγηση στο παιχνίδι είναι σχετικά εύκολη. Κινείστε (σχεδόν) πάντα σε 2D οθόνες με οπτική 3ου προσώπου. Μπορείτε είτε με το mouse είτε με το πληκτρολόγιο (αν και με το mouse είναι σαφώς πιο εύκολο). Μέχρι να αποκτήσετε ένα μαγικό αγαλματίδιο στη μέση περίπου του παιχνιδιού, θα αναγκαστείτε να περιπλανηθείτε αρκετά για να πηγαίνετε από το ένα μέρος στο άλλο. Όταν θα αποκτήσετε το αγαλματίδιο, θα μπορείτε να μετακινήστε αυτόματα στις 3 πόλεις τις οποίες έχει το παιχνίδι γλυτώνοντας σας αρκετό χρόνο. Ο κόσμος στο παιχνίδι δεν είναι αρκετά μεγάλος, με τους εξωτερικούς χώρους να καλύπτουν 2 χάρτες με περίπου 120 οθόνες ο καθένας και τους εσωτερικούς στις 3 πόλεις να αποτελούνται από λιγότερες από 10 οθόνες ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών των κτηρίων. Από αυτές οι περισσότερες είναι οθόνες δάσους/σπηλιών που δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον εκτός από κάποια τυχαία συνάντηση με κάποιο θηρίο/εχθρό.

χάρτης heroine's quest
Ο χάρτης του παιχνιδιού. Το εικονίδιο με τα ξανθά μαλλιά δείχνει το σημείο που βρίσκεται η ηρωίδα

Ο χάρτης στο παιχνίδι (τον αποκτάτε λίγη ώρα μετά την αρχή του παιχνιδιού), είναι λίγο δύσχρηστος και θυμίζει περισσότερο χάρτη παλαιών adventure παιχνιδιών παρά RPG. Δεν υπάρχει δυνατότητα mini map το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά μόνο του μεγάλου χάρτη. Σε αυτόν τον χάρτη είναι σημειωμένα όλα τα σημαντικά μέρη, αλλά δεν έχετε τη δυνατότητα αυτόματης περιήγησης. Οι βασικές κινήσεις τις οποίες μπορεί να κάνει η ηρωίδα είναι 4:

 • Walk to
 • Look at
 • Talk to
 • Get/Use

Η default πάντα είναι το walk to. Μπορείτε ν επιλέξετε όποια θέλετε από μια drop down μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης ή απλώς με τo δεξί πλήκτρο στο mouse.

Γρίφοι, αποστολές και δυσκολία

heroines quest 2dgmr 8

Οι αποστολές στο παιχνίδι, είναι λίγο δύσκολες. Η δυσκολία αυτή δεν αφορά την ολοκλήρωσή τους, καθώς οι περισσότερες αποστολές δεν έχουν κάποιο αντίπαλο, αλλά έχουν να κάνουνε με τα adventure στοιχεία του παιχνιδιού. Έτσι θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στους διαλόγους και ότι στοιχεία σας παρουσιάζονται καθώς εκεί θα βρίσκετε η λύση αρκετών αποστολών. Υπάρχουν μερικές βασικές αποστολές που σχετίζονται με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και μερικά sidequest που το αποτέλεσμά τους δεν επηρεάζει το τέλος του παιχνιδιού. Στα περισσότερα sidequest έχει σημασία η σειρά που ίσως ακολουθήσετε ή οι προηγούμενες πράξεις σας, καθώς σε κάποια αν κάνετε λάθος δεν θα καταφέρετε να τα ολοκληρώσετε ποτέ. Σε μερικές αποστολές θα βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιους γρίφους που θυμίζουν puzzle adventure. Θέλουν αρκετή προσπάθεια και παρατηρητικότητα για να τους ολοκληρώσετε. Η δυσκολία στις μάχες είναι ρυθμιζόμενη. Έτσι αν δείτε ότι οι μάχες είναι αρκετά δύσκολες για εσάς, τότε μπορείτε να τις κάνετε ευκολότερες.

heroines quest 2dgmr 7

Παρόλα αυτά θα δείτε την παραπάνω οθόνη δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Γιαυτό θα πρέπει να σώζετε συχνά και σε διαφορετικά αρχεία, και αυτό γιατί εκτός από τις μάχες μπορείτε να σκοτωθείτε με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους.

Points και Honor

Στο παιχνίδι δεν υπάρχουν επίπεδα. Για κάθε επιτυχία που θα σημειώνεται όμως θα λαμβάνεται κάποιους πόντους. Οι μέγιστοι πόντοι στο παιχνίδι είναι 500, και θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλες τις αποστολές και να νικήσετε αρκετούς δύσκολους αντιπάλους για να τους φθάσετε. Εκτός όμως από τους πόντους, υπάρχει και το Honor (τιμή). Η μυθολογία των Βίκινγκς, βασίζεται πάρα πολύ στη λογική της τιμής. Έτσι και στο παιχνίδι οι πράξεις που δείχνουν τιμή επιβραβεύονται. Το μέγιστο είναι 100% και θα πρέπει να είστε αρκετά ενάρετοι και να μην υποπέσατε σε καμία μπαγαποντιά ή ατιμία για να το σημειώσετε, γιατί οτιδήποτε άτιμο κάνετε (κλοπή, απειλή, αθέτηση συμφωνίας…) θα αφαιρείτε μονάδα από το ποσοστό σας. Αν η ηρωίδα είναι αρκετά τίμια, θα μπορέσει να πάρει το καλύτερο όπλο που υπάρχει στο παιχνίδι, ένα σπαθί καρφωμένο σε ένα δέντρο το οποίο μόνο κάποιος αρκετά τίμιος μπορεί να το χειριστεί.

Χρήματα

heroines quest 2dgmr 6

Σε κάθε RPG παιχνίδι, σημαντικό κομμάτι παίζουν τα χρήματα. Έτσι και στο Heroine’s Quest θα χρειαστείτε χρήματα για να αγοράσετε εφόδια και να εκτελέσετε διάφορες αποστολές. Χρήματα θα μπορείτε να βρείτε με διάφορους τρόπους.

 • Ο πιο συχνός θα είναι ψάχνοντας τα πτώματα των νεκρών θυμάτων σας στο δάσος.
 • Ένας άλλος τρόπος είναι με τη επιτυχή λύση κάποιων αποστολών.
 • Ένας ακόμα τρόπος είναι με τη πώληση κάποιων αγαθών τα οποία θα μαζέψετε σε συγκεκριμένους NPC (γούνες από λύκους, αίμα από τρολ, φλοιό από ιτιά)
 • τέλος υπάρχει και ο τρόπος του στοιχήματος στα ζάρια

Γραφικά και ήχος

γραφικά heroine's quest

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κλασσικά 2D. Είναι σίγουρα το πιο αδύνατο σημείο στο παιχνίδι καθώς είναι χαμηλής ανάλυσης και είναι εμφανή τα pixel τις περισσότερες φορές. Η κίνηση των χαρακτήρων είναι φτωχή και συχνά “χοντροκομμένη”. Θα μπορούσε άνετα κανείς να πει ότι τα γραφικά είναι εφάμιλλα παιχνιδιών του 1990-1995. Στο παιχνίδι υπάρχουν αρκετές cutscenes αλλά όλες έχουν τα ίδια 2D γραφικά. Δυστυχώς ξεκίνησε μια προσπάθεια για δημιουργία 3D cutscenes για το παιχνίδι από ένα μέλος της ομάδας αλλά αυτό δυστυχώς απεβίωσε πριν τα ολοκληρώσει. Ο ήχος τώρα είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση. Υπάρχει σχετικά καλό voiceover σχεδόν σε όλους τους διαλόγους με τους NPCs και μια πολύ ατμοσφαιρική μουσική (η οποία κυκλοφορεί και σε soundtrack) η οποία σίγουρα αφήνει θετικές εντυπώσεις. Τα ηχητικά εφέ δεν είναι πολύ εντυπωσιακά και πολύ υψηλής ποιότητας αλλά σίγουρα δεν απογοητεύουν όπως τα γραφικά.

Παιχνίδια που μοιάζει

quest for glory
To Quest For Glory, ένα από τα πιο κλασσικά παιχνίδια των 90s

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω το Heroine’s Quest είναι εμπνευσμένο από το κλασσικό Quest For Glory, μία ανθολογία adventures με 5 τίτλους, που είχε αρκετά στοιχεία RPG. Οι ομοιότητες είναι αρκετές, στα γραφικά, το gamepley, την ατμόσφαιρα, ακόμα και στο χίουμορ.


Εγκατάσταση και απαιτήσεις

heroines quest 2dgmr 1

Το Heroine’s Quest είναι διαθέσιμο επίσημα μόνο για Windows. Αυτό όμως δεν αποτρέπει τους χρήστες του Linux και των MAC (και κατά πάσα πιθανότητα και BSD) να το χαρούν, καθώς τρέχει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα μέσω WINE. Επίσης μπορείτε να το βρείτε και στο STEAM (μόνο για Windows) Δεν χρειάζεται εγκατάσταση, αλλά τρέχει απλώς τρέχοντας το exe αρχείο. Το μέγεθος του παιχνιδιού είναι περίπου 250-500 MBS (αναλόγως την έκδοση και αν είναι μέσω STEAM) και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ Οι απαιτήσεις του είναι αρκετά μικρές και χρειάζεται μόνο 256ΜΒ RAM (512 προτείνεται), Drivers κάρτας γραφικών με DirectX 9.


Συνοψίζοντας

ending scene

Το Heroine’s Quest, είναι ένα πάρα πολύ όμορφο indie adventure/rpg παιχνίδι. Είναι εντελώς δωρεάν και έρχεται από την εταιρία Crystal Shard από την Ουγγαρία. Αν και έχει φτωχά 2D γραφικά και gameplay που θυμίζει adventure παιχνίδια 20 χρόνια πριν, έχει πρωτότυπη υπόθεση και πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Η μουσική του είναι εξαιρετική και ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του παιχνιδιού. Άν και έχει μια διαφορετική προσέγγιση από τα περισσότερα RPG παιχνίδια, δεν ξενίζει και θα το συνηθίσετε σύντομα. Οι κλάσεις από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε είναι 3 (Warrior/Sorceress/Rugue) και δεν υπάρχουν level. Points στα χαρακτηριστικά σας θα κερδίζετε μόνο από μάχες, δράσεις και από αποστολές. Οι μάχες είναι πάντα 1 vs 1 και το επίπεδο δυσκολίας του είναι ρυθμιζόμενο. Τα όπλα και γενικά τα εφόδια στο παιχνίδι είναι λιγοστά και με καθόλου ποικιλία. Το εμπόριο δεν αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού και είναι απλώς βοηθητικό. To παιχνίδι δεν είναι μεγάλο και θα χρειαστείτε 2-4 μέρες για την ολοκλήρωσή του αν δεν κολλήσετε αρκετά σε κάποιο σημείο. Αν και έχει κυκλοφορήσει μόνο για Windows, τρέχει σε Linux και Mac (μέσω WINE). Οι απαιτήσεις του είναι αρκετά μικρές και τρέχει άνετα και σε υπολογιστές 15ετίας. Αν σας αρέσουν τα κλασσικά adventure και RPG και δεν σας ενοχλούν τα παλιομοδίτικα 2D γραφικά, τότε είναι μια αρκετά καλή περίπτωση που σίγουρα θα σας αφήσει θετικές εντυπώσεις.

 • Πρωτότυπο σενάριο
 • Μίξη adventure με RPG
 • Παίζει (έστω και μέσω WINE) σε όλα τα λειτουργικά
 • Όμορφο Soundtrack
 • Εντελώς δωρεάν
 • Φτωχά γραφικά
 • Μικρός σε μέγεθος κόσμος
 • Λίγοι NPC
 • Υποτυπώδες εμπόριο και εξοπλισμός

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Απάντηση