Murder Files ένα πολύ όμορφο παιχνίδι γρίφων για κινητά, tablets και τον Chrome σε πολύ προσιτή τιμή

murder files
To Murder Files είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι γρίφων από την Relentless Software. Αρχικά κυκλοφόρησε για Windows (ως Blue Toad Murder Files)  και στην συνέχεια ως extension για τον Google Chrome. Είναι ένα εμπορικό παιχνίδι, με την τιμή του είναι αρκετά χαμηλή (2.99 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένας καφές) και σίγουρα είναι προσιτό σε όλους. Για να σας δελεάσει, σας επιτρέπει να παίξετε εντελώς δωρεάν το πρώτο επεισόδιο από τα 6 επεισόδια.
Μπορεί να μην είναι 2D όπως τα περισσότερα παιχνίδια αυτής της σελίδας, όμως η ατμόσφαιρα και το gameplay θυμίζουν αρκετά τα παλιά, κλασσικά puzzle 2D παιχνίδια.
Murder Files
Έκδοση 2.0.26
Έτος έκδοσης 2009 / 2014
Άδεια Εμπορική
Τιμή 2.99
Τύπος Windows/ Browser
Χαρακτηριστικά Παιχνιδιού
Είδος Puzzle
Γραφικά 3D
Απαιτήσεις
CPU  
RAM  
HDD 366MB
OS
Android Όχι
iOS Ναι
Kindle Fire Ναι
Coogle Chrome Ναι

 

Υπόθεση

murder files
Οι 4 ντετέκτιβ της Blue Toad Agency
Στο Murder Files επιλέγετε έναν από τους 4 ντετέκτιβ της Blue Toad Agency και σκοπός σας είναι να προσπαθήσετε να λύσετε τα μυστήρια που θα σας παρουσιαστούν. Το παιχνίδι χωρίζεται σε 6 ξεχωριστά επεισόδια με διαφορετικό μυστήριο/υπόθεση κάθε φορά. Σε κάθε επεισόδιο θα υπάρχουν 11-12 διαφορετικοί γρίφοι τους οποίους θα χρειαστείτε να λύσετε. Στο τέλος κάθε επεισοδίου θα δίνετε τη λύση, βρίσκοντας τον ένοχο βάση των στοιχείων που έχετε.

 

Γρίφοι και gameplay

blue toad murder files
Ένας Path Solving γρίφος του παιχνιδιού

 

Οι γρίφοι στο Murder Files ποικίλουν. Θα κληθείτε να λύσετε αναγραμματισμούς, αριθμητικά προβλήματα, ακουστικά προβλήματα (μερικά θα θυμίσουν σε κάποιους εξετάσεις Palso), μνήμης, path solving και αρκετά ακόμα.
Το επίπεδο δυσκολίας των γρίφων είναι μέτριο προς δύσκολο. Έτσι σε αρκετούς γρίφους θα πρέπει να προσπαθήσετε αρκετά για να βρείτε τη λύση τους.
Τα στοιχεία θα σας δίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έτσι η προσοχή σας θα πρέπει να είναι εξ’ ολοκλήρου στο παιχνίδι για να μη χάσετε κάποιο σημαντικό στοιχείο. Δεν έχετε τη δυνατότητα ελεύθερης πλοήγησης στο παιχνίδι. Στο κάθε επεισόδιο, η περιοχή χωρίζεται σε διάφορα μέση στα οποία έχετε τη δυνατότητα να πάτε. Αυτό γίνεται αφού τα επιλέξετε στην οθόνη. Η επιλογή αυτή δεν εξαρτάται απόλυτα από εσάς, αλλά από το παιχνίδι. Στην κάθε τοποθεσία απλώς θα έχετε τη δυνατότητα να μιλήσετε με κάποιον εμπλεκόμενο και να λύσετε ένα γρίφο.
Murder Files by Relentless Software 327 v1
Βέβαια η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν εξαρτάται από την επιτυχή επίλυση των γρίφων. Μπορείτε να προχωράτε ακόμα και αν αποτύχετε. Απλώς θα έχετε χειρότερη επίδοση. Σε κάθε γρίφο θα υπάρχουν 3 ανταμοιβές για την επίλυση τους. Το χρυσό μετάλλιο, το αργυρό και το χάλκινο. Αν επιλέξετε να παρακάμψετε το γρίφο, τότε δεν θα λάβετε κάποιο μετάλλιο. Στο τέλος κάθε επεισοδίου θα μπορείτε να δείτε τις συνολικές σας επιδόσεις. Αν θέλετε σας δίνετε η δυνατότητα να επαναλάβετε κάποιο γρίφο από το κεντρικό μενού όσες φορές θέλετε.

Γραφικά και ήχος

cutschene απο το murder files

Τα γραφικά του Murder Files είναι 3D και η γωνία θέασης εναλλάσσεται από 1ο πρόσωπο σε 3ο πρόσωπο. Είναι αρκετά καλοφτιαγμένα, θυμίζοντας έντονα καρτούν και σίγουρα θα σας κάνουν θετική εντύπωση για μικρό browser παιχνίδι. Οι cutscenes που έχει είναι καλοσχεδιασμένες με μόνο μειονέκτημα ότι μερικές φορές δεν συγχρονίζονται τα χείλη με το voiceover.
Ο ήχος είναι ίσως από πιο δυνατά σημεία του παιχνιδιού. Η μουσική, τα εφέ και οι διάλογοι είναι αρκετά καλοί, αλλά τη μεγάλη διαφορά την κάνει ο ‘ειρωνικός’ αφηγητής του παιχνιδιού. Έχοντας το γνωστό αγγλικό χιούμορ σχολιάζει συνεχώς με ευρηματικό τρόπο την εξέλιξη του παιχνιδιού και τις επιδόσεις σας. Σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

 

Εγκατάσταση

murder files

Το Murder Files διατίθεται για iPhone, iPAD, Kindle Fire αλλά για υπολογιστές μέσω του Chrome/Chromium αν το κατεβάσετε από το Google Web Store. To παιχνίδι αν και είναι browser, δεν τρέχει από κάποιο server, αλλά από τον υπολογιστή σας. Έτσι δεν εξαρτάται από τη σύνδεση σας στο ίντερνετ αλλά μπορείτε να το παίξετε όποτε εσείς επιθυμείτε.
Φυσικά υπάρχει και η Windows εκδοχή του στο STEAM, με παρόμοιο κόστος.
Είναι σχετικά μεγάλο σε μέγεθος (για browser game) θέλοντας λίγο λιγότερο από 400 MB.
Μπορείτε να κατεβάσετε την κατάλληλη έκδοση για τη συσκευή σας εδώ

 

Σύνοψη: Το Murder Files είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι γρίφων, που θα έπρεπε να κοστίζει πολύ παραπάνω

Το Murder Files είναι ένα πολύ όμορφο και καλοφτιαγμένο παιχνίδι γρίφων. Αν και δεν είναι δωρεάν, η πολύ χαμηλή τιμή του το κάνει προσιτό για όλους.
Με λιγότερα από 3 ευρώ θα περάσετε μερικές ευχάριστες ώρες λύνοντας γρίφους και βρίσκοντας τον ένοχο σε κάθε επεισόδιο.
Είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια, αν και οι γρίφοι είναι ίσως δύσκολοι κάποιες φορές για πολύ μικρά παιδιά. Η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν επηρεάζεται από την επιτυχία σας στους γρίφους αλλά ακολουθεί την λογική των badges, δίνοντας σας έτσι μια “βαθμολογία” για τις επιδόσεις. Αυτό το κάνει ιδανικό για να το παίξετε εναλλάξ με φίλους και οικογένεια.
Τα γραφικά και ο ήχος είναι αρκετά καλοσχεδιασμένα και σίγουρα θα αποκομίσετε θετικές εντυπώσεις.
Με μόνο του μειονέκτημα, ότι δεν είναι δωρεάν και χρειάζεστε πιστωτική/χρεωστική κάρτα για να μπορέσετε να παίξετε το πλήρες παιχνίδι, είναι σίγουρα ένας πολύ καλός και εποικοδομητικός τρόπος για να ξοδέψετε 3 ευρώ.
  • Έξυπνοι γρίφοι
  • Όμορφα γραφικά
  • Παίζει και από τον browser σε OS
  • Σχετικά καλή διάρκεια
  • Χαμηλή τιμή
  • Ιδανικό για οικογένειες
  • Βρετανικό χιούμορ
  • Συνήθως λαγκάρει αν δεν έχετε καλό μηχάνημα και το voiceover είναι out of sync

Απάντηση