Reversion, ένα μέτριο indie point n click adventure

reversion gameplay
Το Reversion είναι ένα point n click indie adventure παιχνίδι,το οποίο έρχεται από την Αργεντινή (από την εταιρία 3F Interactive) και θυμίζει τα κλασσικά adventures όπως το Broken Sword. Έρχεται σε 3 μέρη, με τα δύο πρώτα να έχουν κυκλοφορήσει ήδη και το τρίτο και τελευταίο να αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2015.
Το πρώτο μέρος διατίθεται δωρεάν, αλλά το δεύτερο χρειάζεται να το αγοράσετε με την τιμή να βρίσκεται στα 5-10 Ευρώ (αναλόγως την προσφορά που θα πετύχετε).

 

Υπόθεση

reversion adventure

Το Reversion είναι sci-fi και διαδραματίζεται στο 2035 στην Αργεντινή. Ο ήρωας ξυπνάει φρουρούμενος μέσα σε ένα νοσοκομείο και δεν έχει καθόλου μνήμη για το ποιος είναι και τι έχει συμβεί. Νομίζει ότι είναι ακόμα το 2015. Από το γιατρό του νοσοκομείου μαθαίνει ότι την Αργεντινή την έχει καταλάβει μια παραστρατιωτική οργάνωση και η χώρα βρίσκεται σε ένα είδος εμφυλίου.
Μόνο του στοιχείο για να βρει την ταυτότητα του και τι έχει γίνει είναι μια σχισμένη φωτογραφία.

Ίσως όχι και το πιο πρωτότυπο σενάριο που θα συναντήσετε (ο ήρωας που ξυπνάει σε κάποιο άγνωστο μέρος με αμνησία και προσπαθεί να βρει τι έχει συμβεί, πρέπει να είναι το αγαπημένο θέμα σε adventures και RPG)

 

Γραφικά και ήχος

reversion graphics

Τα γραφικά είναι καθαρά 2D. Είναι καλοσχεδιασμένα, χωρίς να εντυπωσιάζουν όμως ή να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό. Τα χρώματα αν και κάποιες φορές δείχνουν λίγο φτωχά, είναι σε γενικές γραμμές σε καλά επίπεδα.

Ο ήχος δεν είναι κάτι που ξεχωρίζει αλλά υπάρχει καλή μουσική και αξιοπρεπές voiceover σε όλους τους διαλόγους.

 

Gameplay

reversion gameplay

Το gameplay του Reversion είναι απλό και εύκολο. Είναι όπως όλα τα κλασσικά click n play adventure. Με το mouse κινείστε στις οθόνες και κρατώντας πατημένο το δεξί πλήκτρο ή πατώντας το 2 φορές μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αντικείμενα και άτομα.

Οι λειτουργίες τις οποίες έχει το reversion είναι look, use/get και talk. Δηλαδή εξέτασε, χρησιμοποίησε/πάρε και συνομιλία.
reversion adventure game
Με δεξί πλήκτρο του mouse μπορείτε να ανοίξετε το inventory σας, στο οποίο θα βρίσκονται τα αντικείμενα που παίρνετε. Μέσα στο inventory έχετε τη δυνατότητα να εξετάσετε τα αντικείμενα προσεκτικά και να χρησιμοποιήσετε κάποια μεταξύ τους.

reversion

Οι διάλογοι όπως και στα περισσότερα adventure δεν αλλάζουν τη ροή του παιχνιδιού, απλώς θα πρέπει να τους ολοκληρώσετε για να προχωρήσετε.
Κάτι που είναι αρκετά θετικό είναι ότι υπάρχει δυνατότητα να βλέπετε με το πάτημα ενός πλήκτρου, τα σημεία τα οποία μπορεί να υπάρχει αλληλεπίδραση σε κάθε οθόνη. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ψάχνεται με το mouse όλη την οθόνη προσεκτικά (όπως σε κάποια άλλα παιχνίδια) για να δείτε μην ξεχάσετε κάτι. Επίσης σε περίπτωση που κολλήσετε μπορείτε να δείτε hints, που θα σας δείξουν το επόμενο βήμα.
Τέλος μπορείτε να σώσετε ανά πάσα στιγμή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Γρίφοι

reversion

Οι γρίφοι του Reversion είναι σχετικά εύκολοι. Τις περισσότερες φορές είναι εμφανείς και δύσκολα θα κολλήσετε σε κάποιο σημείο για αρκετή ώρα. Σε περίπτωση που κολλήσετε κάπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα hints που σας δίνει το παιχνίδι.
Σίγουρα δεν προσμετράται στα θετικά του παιχνίδιου.

Το πολύ 2-3 ώρες

reversion game

Κάτι που είναι αρκετά απογοητευτικό, είναι το πολύ μικρό μέγεθος του πρώτου και του δεύτερου μέρους. Ακόμα και ένας αρχάριος θα καταφέρει να το τελειώσει σε λίγες ώρες. Οι πολύ έμπειροι, ίσως να μην χρειαστούν ούτε μία ώρα.
Στο πρώτο μέρος σας δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσετε μόνο 6 μικρά δωμάτια, με μόνο τα 2 από αυτά να έχουν χαρακτήρες.

Πρέπει να βρίσκεται εύκολα στο Top10 των πιο μικρών σε διάρκεια adventures

 


Εγκατάσταση

 

leitourgikaHandbrake

Το Reversion όπως είπαμε χωρίζεται σε 3 μέρη. Το τρίτο μέρος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.
Τα δύο πρώτα μέρη διατίθενται για Windows, Mac , Linux μέσω SteamOS και iOS. Επίσης υπάρχουν και στο Desura.

 

Απαιτήσεις

To πρώτο μέρος είναι δωρεάν και απαιτεί λιγότερο από 600MB στο σκληρό δίσκο.
Για Windows και Linux θα χρειαστείτε τουλάχιστον διπύρηνο επεξεργαστή με 2GB RΑΜ σύμφωνα με τους δημιουργούς. Για Mac οι απαιτήσεις είναι λίγο μεγαλύτερες και χρειάζεται I5 επεξεργαστή με τουλάχιστον 4 GB RAM.

Συνοψίζοντας

reversion

Το Reversion είναι ένα αξιοπρεπές indie adventure παιχνίδι, με το οποίο μπορείτε να περάσετε ευχάριστα μερικές ώρες. Η υπόθεση του (αν και δεν φαίνεται πρωτότυπη) μπορεί να σε κρατήσει. Έχει αξιοπρεπή δισδιάστατα γραφικά και εύκολο gameplay.
Οι γρίφοι του δεν έχουν μεγάλο επίπεδο δυσκολίας και σίγουρα δεν είναι κάτι το αξιοπρόσεκτο. Διατίθεται για σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα native ή μέσω του Steam.

 

Δυστυχώς έχει σχετικά μικρό μέγεθος, με το πρώτο μέρος να κρατάει το πολύ μία δύο ώρες, έχοντας εξερευνήσει 6 μικρές οθόνες/δωμάτια.
Δεν έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίσει και σίγουρα υπάρχουν δεκάδες καλύτερα adventure παιχνίδια από το Reversion. Ο μόνος λόγος για να αγοράσει κάποιος το δεύτερο μέρος είναι αν είναι μεγάλος λάτρης των point and click adventures ή θέλει να στηρίξει ανεξάρτητες παραγωγές.

Θετικά

  • Καλοσχεδιασμένα 2D γραφικά
  • Προσιτή τιμή (1ο μέρος δωρεάν, 2ο 3-10 Ευρώ)
  • Υποστηρίζει Linux

Αρνητικά

  • Μικρό μέγεθος
  • Απλοί γρίφοι
  • Κοινή υπόθεση

Απάντηση